HIV ile tanışmanız nasıl oldu?
Eşimden yeni boşanmıştım. Kontrolsüz yaşadığım bir dönem oldu. Hiç korunmadım ve sonuç bu oldu. Haberi alınca nedense şok bile olmadım.

TECRİT EDİLDİM!
HIV olmak hayatınızda neleri değiştirdi?
İlaçlarımı almaya ve sağlığıma dikkat etmeye başladım. Hayatımı düzene soktum, başka da bir şey değişmedi. AIDS olduğumu öğrenince, durumumu iş yerinde birlikte çalıştığım insanlarla paylaştım. Yöneticilerime anlattım, ben de yönetici konumundaydım. Benimle birlikte çalışan insanlara da söyledim. Şeker hastası hastalığını nasıl anlatırsa, ben de öyle anlattım. Hastalık hakkında bilgi sahibi olmalarını istedim.

Birlikte çalıştığınız insanlar size tepki gösterdiler mi? Aralarında çekinen, korkan ve size önyargıyla bakan kimse olmadı mı?
Normal karşıladılar. Aynı ortamda çalışarak hastalığın bulaşmayacağını anlattım. Kabul ettiler. İki yıl boyunca hiç sorun yaşamadım.

Sonra ne oldu?
İki yıl sonra olay yani hastalığım üst yönetime gitti. Ben de bir şekilde bilmelerini istedim. Önce tecrit edildim. Ondan sonra da tazminatımı verip, gönderdiler.

İşten atarken bahaneleri neydi?
Gerekçe performans düşüklüğü ama işin boyutu daha farklı... 3.5 yıl orada çalıştım. Ben oraya başladığımda 600 milyar cirosu vardı, ayrıldığımda 3 trilyon... Performansı zaten rakamlar ortaya koyuyor.