İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut, kanser tedavisi için ihtiyacı olduğu COMETRIQ adlı ilaca ulaşabilmek için sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışmıştı. Bulut, ilacın Türkiye’de bulunmaması sebebiyle Almanya’nın Köln kentinden gelmesini beklediğini ifade etmiş ve bir an önce ilacı kullanmaya başlaması gerektiğini dile getirmişti. 

Kanser tedavisi gören ve sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan Bulut, “Merhaba, ben A. Hulusi Bulut. Kanser tedavim için COMETRIQ ilacına ihtiyacım var. Şu an ilacın yurtdışından getirilmesini bekliyoruz ancak ilacı kullanmaya başlamam gerekiyor. Elinde bu ilaç bulunan varsa ücretiyle alabiliriz. Yayılmasına yardımcı olur musunuz? Herkese teşekkürler” şeklinde paylaşım yapmıştı. 

İLACI, TÜRKİYE’DE BULAMADI 

İlacı Türkiye’de bulamayan Bulut, Köln’de bir ecza deposuyla irtibatta bulunduklarını söyleyip “Bu hafta içerisinde Köln’den İstanbul’a seyahat eden varsa ilacı birlikte getirebilir mi? 1 kutu ilaç, özel bir taşıma gereksinimi yok” diyerek yardım çağrısında bulunmuştu. 

Hukuk öğrenci Bulut, 27 Temmuz tarihinde yaptığı paylaşımlardan sonra ilacı tedarik edemedi ve hayata gözlerini yumdu. 

Öte yandan açıklanan son verilere göre Türkiye, toplam sağlık harcaması kalemine GSYİH içinden yüzde 4,4 ile en az payla OECD ülkeleri arasında son sırada yer alıyor.