Nazım Kaynak'ın dünyaya geldiği Afşin ilçesine bağlı Alimpınar köyü sakinleri, hemşehrilerinin Yargıtay Başkanı seçildiğini televizyondan öğrendi.

Kaynak'ın amcasının oğlu Emrullah Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi bahçede öğrendiğini ve mutlu olduğunu belirtti. Kuzeni Nazım Kaynak'ın Yargıtay Başkanı olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaynak, ''Çok memnun oldum, çok sevinçliyim, ne konuşacağımı bilmiyorum. Görevinde başarılar dilerim'' dedi.

Kaynak'ın diğer amcasının oğlu Mehmet Kaynak ise gurur duyduklarını ifade etti. Kaynak'ın ilk ve orta öğrenimini Afşin'de, liseyi ise Kahramanmaraş'ta bitirdiğini ve ailesinin 1960'lı yılların başında Ankara'ya taşındığını dile getiren Mehmet Kaynak, kendisine görevinde başarılar diledi.

Köy muhtarı Kürşat Ardıç da, Kaynak'a başarılar dileyerek, ''Cenabı Allah kendisinin yar ve yardımcısı olsun. Kendisine başarılar diliyoruz, kendisiyle gurur diliyoruz'' diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığına 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak, ilk turda aldığı 197 oyla seçildi. Kaynak, yaş haddinden emekli olacağı 5 Mayıs 2012 tarihe kadar görev yapacak.



AA