EDİP TEKİN/BURSA (İHA)


Türk Telekom'un ADSL bağlantısı için internet hattının yanında telefon hattı da bağlaması tüketicileri mahkemeye götürürken, bu dönemde düzenlenen kampanyalarla ev ve iş telefonu kullanımının artırıldığı açıklandı.

Bursa'da Almira Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, şirketin eğitim, çevre ve spor alanlarında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile "Türkiye'ye Değer" projesini basın mensuplarıyla paylaştı. Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Yalova, Çanakkale illerini kapsayan batı 2. bölge toplantılarında ürün ve hizmetler hakkında bilgi veren Demircan, Telekom'un 2005 yılında sabit hat operasyonları haricinde Avea'nın yüzde 40'lık hissesine sahipken, bugün 8 şirketten oluşan Türkiye'nin öncü iletişim markalarından olduğunu ifade etti.

Sosyal sorumluluk projeleri, şirketin şimdiye kadar yapmış olduğu yatırımlar ve ihracatta Türk Telekom'un sektördeki önemi hakkında bilgiler veren Demircan, 2009 yılında altyapı ve teknolojiye yapılan yatırımın 2.5 milyar TL'ye ulaştığını belirterek, "81 ilde yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle geçen yıl ulusal ve uluslararası organizasyonlardan 20'den fazla ödül aldık. Türk Telekom Okulları, Türk Telekom İnternet Evleri, Türk Telekom Spor Okulları ve e-fatura ormanları gibi ulusal çapta dev sosyal sorumluluk projelerimiz hızıyla sürüyor" dedi.

Ev ve iş yerlerinde kullanılan ADSL hattının yanında telefon hattı da çekilmesi ve bu konunun vatandaşlar ve bazı tüketici dernekleri tarafından mahkemeye taşınmasını değerlendiren Demircan, "Mahkemelerin verdiği kararları önemli bir problem olarak görmüyoruz. Çünkü bununla alakalı süreç sürüyor zaten. Biz buna başka bir tarafından bakıyoruz. Bu başvurular yapıldığı dönemlerde Türk Telekom tarifeleri belliydi. Ancak biz kampanyalar başlattık ve avantajlı tarife paketlerini halka sunduk. Kasım ayından bugüne kadar akşam 7'den sabah 7'ye bedava konuşmalar, bir gün bedava konuşmalarla Türk Telekom bütün dünyadaki trendin aksine Türkiye'de ev telefonu kullanımını son bir yıl içinde artırdı. Dünyanın her tarafında ev telefonu kullanımı azalırken bizde arttı. BTK'nın rakamlarına göre, geçen yılın birinci çeyreğinde ev ve iş telefonu kullanımı dakika olarak tam yüzde 20, ilk 6 ayda da yüzde 15 artış gösterdi. Ev telefonu, müşterilerine değer katan bir ürün haline dönüştü. En önemlisi de evden cebi aramak, cepten cebe aynı operatörü aramaktan daha ucuza geliyor. O yüzden bunu önemli bir problem olarak görmüyoruz. Tam tersine bugün ev telefonu müşterisine değer katıyor. Akşam 7 sabah 7 kampanyalarından müşterilerimizin yüzde 60'ından fazlasının yararlandığını görüyoruz. Akşam 7'den sabah 7'ye olan trafiğin iki kat arttığını görüyoruz. Benzeri şekilde evden cebi arama rakamlarının yüzde 40'lar seviyesine yükseldiğini de görüyoruz" diye konuştu.