Oğlu hayatını kaybeden acılı anne, serbest kalmasına sevinemedi. Muğla'nın Düğerek Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilen anne Emine Sipahi'yi, ağabeyi Sami Aslan, kardeşi Osman Aslan, ablası Ayşe Zeren karşıladı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, dershane yönetimiyle görüşerek, borcun kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından ödeneceği taahhüdünde bulunmuştu. Gültekin, "Tahliye için avukat gerekli müracaatları tamamladıktan sonra yapılan yazışmaların ardından Emine Sipahi serbest kaldı. Aile, bugüne kadar ne kaymakamlığa ne de bize yardım talebinde bulunmuş. Daha önce gelselerdi, bu duruma engel olabilirdik." dedi.

Cezaevi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Emine Sipahi'nin ağabeyi Sami Aslan, kardeşinin iki aydan bu yana tutuklu bulunduğunu belirterek, "Bazı gazetelerde, yeğenimin intiharının gönül ilişkisinden kaynaklandığı yönünde haberler çıktı. Bunlar bizi çok üzdü. Yeğenim, annesinin cezaevine düşmesinden dolayı intihar etmiştir. Kimsenin saptırmaya hakkı yok." şeklinde konuştu. Kardeşinin böyle bir olaydan dolayı tutuklanmasına da tepki gösteren Aslan, "Trilyonluk vurgun yapanlar, ellerini kollarını sallayarak gezebilirken oğlunu okutmak isteyen bir annenin başına bunlar geliyor. Kardeşim bugün tahliye oldu; ama 18 yaşındaki yeğenimizi toprağa vermek zorunda kaldık. Yeğenimin babası, bu cezayı ödemek için evini satılığa çıkarmış. Ev satılmak üzereyken alıcı son anda vazgeçmiş. Yeğenim bunu duymuş ve evsiz kalacaklarını sanmış. Annesinin de hapiste olması intihara sürükledi." dedi.

İki ay cezaevinde kalan Emine Sipahi ise çıkışta açıklama yapmadı. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Sipahi, sadece, "Gidin başımdan." dedi. Emine Si-pahi'nin, 15 yıl önce de 9 yaşındaki kızı Nihal Sipahi'nin denizde boğulduğu öğrenildi. Zaman