Geçen yıl vizyona giren filmler arasında en iyi gişe hasılatı yapan 'Nefes' filminin 7 oyuncusu ile 2 set çalışanı, yönetmen Levent Semerci'den alamadıklarını öne sürdükleri 240 bin lirayı istiyor. 'Fida Film' ile yönetmen Levent Semerci'nin sahibi olduğu 'Creavidi Film'in ücretlerini ödemediğini belirten çalışanlar Sinema Emekçileri Sendikası'na başvurdu.

YÜZDE 10 GELİR TAAHHÜDÜ
İddiaya göre yapımcı firmalar, filmin vizyona girmesinden sonra elde edilecek gelirin yüzde 10'unu toplam 39 oyuncu arasında eşit olarak paylaştırmayı taahhüt etti. Ayrıca çekimler boyunca, her ay bin lira ücret ödeneceği vaadi verildi. Ancak filmin gişe ve diğer gelirlerinden çok büyük oranda kâr elde edilmesine rağmen, çalışanlara hak ettikleri bedel ödenmedi. Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) Hukuk Danışmanı avukat Burhan Gün aracılığıyla yapımcı firmalar Creavidi ile Fida Film'e ihtarname gönderen oyuncular, filmde 12 aydan fazla çalıştıklarını belirterek, bir ödeme planı çerçevesinde alacaklarını istedi. Filmde terörist kadını canlandıran Banu Çiçek çekimler sırasında 4 hafta dağda kaldığını belirterek, "Ekim 2007'de başlayan film çekiminin 4 ay süreceği söylendi, ancak 12 ayda tamamlandı. O kadar zor koşullarda çalıştık ki, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Yönetmen Levent Semerci bize ödeyecek parasının olmadığını, o nedenle filmden kazanılacak paranın yüzde 10'unu 39 oyuncu arasında pay edeceğini söylemişti. Hatta sözleşme imzaladık. Taahhütler yerine getirilmedi" dedi.

'SANKİ ASKERLİK YAPTIM'
Filmde Kamil Astsubayı canlandıran Sinan Ateş de "Yüzümde fünye patladı, bir süre duyamadım. Böbreklerimi üşüttüğüm için iltihap oldu. O süre içinde askerliğimi yapıyor gibi hissettim. Şimdi ise ne arayan var ne soran. Muhatap bile bulamıyoruz" diye konuştu.