Nezir GÜNEŞ- Mehmet Sait ÖZDEMİR/MAZIDAĞI(Mardin), (DHA)

Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Özcüle köyü Beşevler Mezrası'na dün akşam saatlerinde otomobili ile giden 47 yaşındaki M.Ö. köylülerle görüşerek köyden 5 öğrencinin ismini sayıp bunların eğitimdeki başarılarından dolayı Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiğini ve çocukları ödüllerini almak üzere Mardin’e götüreceğini söyledi.


Köylülerin durumu öğretmene haber vermek istemesi üzerine M.Ö.’nün, “Gerek yok. Öğretmeni bu işe karıştırmayın, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü bunları istedi” deyince köylüler şüphelendi. Köylüler'in bu kez, “O zaman Jandarmaya söyleyelim onların bilgisi var mıdır?” diye sorması üzerine M.Ö. otomobiline binerek köyden kaçtı.


ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Köylülerin durumu haber vermesi üzerine Jandarma ekipleri, dün akşam M.Ö.’yü Kızıltepe İlçesi girişinde yakaladı. Seyhan Jandarma Karakoluna getirilen M.Ö., ifadesi alındıktan sonra bu sabah Mazıdağı'na getirilerek savcılığa çıkarıldı. Çocukların yakınları ve ilçe sakinleri, adliye önünde M.Ö.’ye saldırıp linç etmek istedi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile M.Ö. savcılığa çıkarıldı. Olayın duyulması üzerine adliye önünde toplanan vatandaşların bekleyişleri sürerken, Polis, güvenlik önlemlerini artırdı.

AKILLARA GELEN SORU

Mardin'de yaşanan bu olay, Kayseri'de 3 çocuğun esrarengiz şekilde ortadan kaybolmasını hatırlattı. Kayseri’nin Talas İlçesi’nde, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın 2’nci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan ve bir daha dönmeyen 2’si kardeş 3 çocuk da acaba bu şekilde mi kandırıldı?