İSTANBUL- Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ödüllerin, "Türkiye Cumhuriyeti’ne bilim, edebiyat, eğitim, hukuk, basın ve sanat alanında emek vermiş ve Türkiye’nin çağdaşlaşması için çaba harcamış" kişilere verildiğini söyledi.

Törende, Türkan Saylan Onur Ödülü’nü, bilim dalında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, sanat dalında Genco Erkal, edebiyat dalında yazar Pınar Kür, basın dalında gazeteci Yılmaz Özdil, hukuk dalında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekil Kadir Özbek aldı.

Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Tuğçe Darik ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağdaş Ateş de eğitim alanında onur ödülüne layık görüldü.

"Türkan Saylan Özel Ödülü"ne ise yakın zamanda hayatını kaybeden eski Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Özdemir Özok layık görüldü. Özok’un ödülünü kızı Ayşe Özok, Çelikel’den aldı.

Törende konuşan Kadir Özbek, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı saygıyla andığını belirterek, ödülü almanın kendisine hem onur verdiğini hem de üzerine büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Özbek, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde yaşamadığı kadar büyük sıkıntılar yaşadığını ileri sürerek, "Bunu hepinizin izlediğini biliyorum. Sizinle paylaşamadığımız bazı şeyler var. Ama herkesin bulunduğu noktada artık üzerine düşen görevi yapması gerek" diye konuştu

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in de katıldığı ödül töreninin ardından, Maltepe Senfoni Orkestrası konser verdi. (aa)