Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, panik butonu uygulamasının kadına şiddeti azalttığını belirterek, "Panik butonunun faydası şöyle oluyor, kadın kendini daha güvende hissediyor, şiddete niyeti olan kişiyi de caydırıyor. Bu sayede vakalarda azalma oldu" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le çeşitli etkinliklere katılmak üzere Sakarya'ya gelen Şahin, hizmete giren Serdivan Belediye binasını gezdiler. Belediyeyi oldukça beğendiklerini belirten Şahin ve Eker'e Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar tarafından ilçeyi sembolize eden plaket verildi.
 
Daha sonra Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Eker ve Şahin burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin kadına yönelik şiddet konusundaki soru üzerine Şahin, kadına şiddeti önlemek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Kadına yönelik şiddetle alakalı çok önemli bir hukuksal altyapı oluşturduklarını anlatan Şahin, "Bunu sürekli olarak geliştiriyoruz. Kadına şiddet konusunda toplumsal farkındalık da arttı. Böyle oldukça bu olaylar daha azalmaya başladı" diye konuştu.
 
"Bu sorun, Cumhuriyet tarihinden itibaren halının altına konulmuş ve görmezden gelinmiş bir sorundur" diyen Şahin, "Bu olayların, basında geniş yer alması da endişeye neden oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarmadan aldığımız bilgilere göre, bu sorun her geçen yıl azalıyor. İnşallah sıfırlayacak şekilde her türlü çalışmayı yapıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Kadına şiddeti önleme noktasında panik butonu uygulamasına başladık. Yaklaşık 6 ay çalıştık 4 ilde. Bursa ve Adana başta olmak üzere. Panik butonunun faydası şöyle oluyor, kadın kendini daha güvende hissediyor, şiddete niyeti olan kişiyi de caydırıyor. Bu sayede vakalarda azalma oldu.
 
Sistemin takibini çok başarılı yürüttük. Bilgi ve teknolıojiyi kullanarak bunu tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracak çalışmayı yürütüyoruz. Şu anda ihale aşamasındayız. Bunu yapacak kurumlarla görüşüyoruz. Bunlar olunca panik butonu uygulamasını tüm ülkeye yayacağız."



AA