Beycan ÜÇKARDEŞ/ MERSİN (AHT)

"Pırasa" yerine "Pıyasa" dediği için gözaltına alınan Mersin'deki bir cinayetin zanlısı ve çeşitli suçlardan sabıkalı Sedat Güzel getirildiği Mersin'de kontrolden geçirildi. Güzel, 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü arkadaşı Engin Ataş'ın kendisini uyuşturucuya alıştırdığını bu yüzden bıçakladığını söyledi.

Mersin'de önceki hafta içinde Hal Mahallesi'nde tartıştığı arkadaşı 26 yaşındaki Engin Ataş'ı 6 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Sedat Güzel Adana'da yakalanarak Mersin'e getirildi.

Güzel, bıçaklama olayının ardından kayıplara karışmıştı. Mersin polisi zanlı ile ilgili bilgileri çevre illere de verirken, ayrıca tanıdıklarının belirttiği, "R" harfini söyleyemediği yönündeki özelliğini de aktardı. Adana'da olabileceği ihtimali üzerine Adana Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri de zanlının peşine düştü. Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde torbacılara yönelik çalışma yapan güven timleri, şüphelendikleri Sedat Güzel'i durdurup, kimlik kontrolü yaptı. Üzerinden askeri kimlik çıkan Güzel'in kaydını araştıran güven timi polisleri, şüphelinin asker firarisi olmak suçundan arandığını belirledi. Mersin'deki cinayet zanlısı da olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran polis şüpheliye 'pırasa' kelimesini söylemesini istedi. "pıyasa" cevabını alınca, şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan zanlıyı Adana'dan teslim alan Mersin Cinayet Bürosu ekipleri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirdi. Sedat Güzel burada gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşının kendisini uyuşturucuya alıştırdığını belirterek, "Alıştırdığı yetmezmiş gibi satmamı istedi. Bende bıçakladım" dedi.