AA

Minibüs şoförü Taşkın Ünlüel, kendisine ait kimlik bilgileriyle düzenlenen sahte sürücü belgesi yüzünden sıkıntı yaşadığını söyledi.

Ünlüel, 2 yıl önce Evka-1-Yeni Garaj hattında minibüs şoförü olarak çalışırken trafik polisinin kendisini fazla yolcu aldığı gerekçesiyle durdurduğunu belirterek, şöyle dedi:
''Trafik polisi bana 'Senin ehliyetine Menemen'de alkollü araç kullanmaktan el konulmuş. Bu ehliyet sende ne arıyor?' dedi. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim, ancak polis ehliyetimi aldı. Menemen'deki ehliyetin sahte olduğunu öğrendim, ancak ben bu arada işimden oldum.

Daha sonra bu sahte kimlikle internet sitesi üzerinden 'lap top, cep telefonu satıyoruz' diyerek 12-13 kişi dolandırılmış. Kimse internetten benim adıma satılan mal almasın. Bu konuda savcılığa başvuru yaptım.''

Taşkın Ünlüel'in avukatı Şahin Küçüksüslü ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirerek, şöyle konuştu:
''Suç duyurumuzda müvekkilimizin ehliyetinin dolandırıcılar tarafından kopyalanmış olduğunu belirttik. Sahte ehliyet ele geçirildi, ancak kimlik bilgileri kullanılarak çeşitli internet sitelerinden alışveriş yapılmaya devam edilmektedir. Savcılık bu eylemleri gerçekleştirenleri aramaktadır. İnternet kullanarak alışveriş yapanların mağdur olmamaları açısından bu isim kullanılarak satılan eşyaları almamaları hususunda uyarıyoruz.''