Bazı seçim bölgelerinde sandık görevlileriyle vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. İstanbul Bağcılar Yıldıztepe İlköğretim Okulu'ndaki 1358 numaralı sandıkta oy kullanmak isteyen bir vatandaşın adının karşısında "Görevli, bu sandıkta oy kullanamaz" yazması nedeniyle bir gerginlik yaşandı. Sözlü tartışma güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle sakinleştirildi.

-SAHTE OY'A 15 GÖZALTI-

Bu arada 3 ayrı ilde sahte oy pusulasıyla yakalanan 15 kişi gözaltına alındı. Van'ın Özalp ilçesinde 2 kişi, bir bağımsız adayın adına basılmış mühürlü sahte oy pusulası ile yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Özalp ilçesine bağlı Bodurağaç köyünde, jandarma ekipleri durumundan şüphelendikleri A.R.S. ile T.S'yi, takibe aldı. Üst araması yapılan bu kişilerle birlikte bağımsız bir aday adına basılmış, mühürlü sahte oy pusulasını ele geçirildi. Şahısların bu oy pusulalarını vatandaşlara dağıtmaya çalıştığı ifade edildi.
Ayrıca Van'ın, Akköprü ve İskele mahallelerindeki sandıklarda başkasının yerine oy kullanmaya çalışan M.T. ile K.A, sandık başkanları tarafından fark edilerek polise teslim edildi. Bu arada Şanlıurfa'da Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdî-Der) sorumlusu Halil İbrahim Dodanlı'nın da sahte oy pusulası taşıdığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Şanlıurfa TOKİ Lisesi'nde emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Dodanlı'nın üstünde mühürlenmiş sahte oy pusulaları bulunduğu ifade edildi.
Öğle saatlerinde yine bir sahte oy bilgisi de Batman'dan geldi. Batman'da daha önceden evet mührü vurulmuş oy pusulasıyla oy kullanmak isteyen 10 kişi gözaltına alındı. Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmada; terör örgütü üyelerince mühürlenmiş oy pusulası oy kullanmaya çalışan 10 kişi, sandık görevlileri tarafından fark edilerek emniyet kuvvetlerine teslim edildi.

-BASKI YAPAN 3 KİŞİ GÖZALTINDA-

Batman'da Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu çevresinde gözaltına alınan bir grubun, oy kullanmaya gelen vatandaşlara müdahale ettiği ve araçlarını taşladığı iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.


ANKA