Sabah saatlerinde evli ve 2 çocuk babası Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit düştüğü haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olur İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Köprübaşı Mahallesi'nde oturan şehit Yarbayın yakınları haberi alır almaz ailenin yaşadığı Bursa'ya hareket etti.

BURSA'YA HAREKET ETTİLER

Mahalle Muhtarı Yener Çelikcan'ın şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın amacısının oğlu olduğunu ve 1983 yılında Kara Harp Okulunu kazanarak Ankara 'ya gittiğini ve o tarihten bugüne kadar yurdun bir çok bölgesinde görev yaptığını, son görev yeri olarak geçen yıl Malatya'dan Hakkari'ye atandığını söyledi. Muhtar Çelikcan, "Köyden bir çok kişi Bursa'ya gitti. Ben de, yengesi Neriman ve halasının oğlu Cengiz Yıldırım ile birlikte gidiyorum. Acımız çok büyük. Allah sabır versin" diye konuştu.

'KİMSEYİ İNCİTMEZDİ, DUYGUSAL BİRİYDİ'

Şehit yarbayın babaanesi 95 yaşındaki Dilber Çelikcan torunun şehit olduğu haberinin ardından şoke oldu. Konuşmakta güçlük çeken Çelikcan, gözyaşlarına boğuldu. Şehit yarbayın yengesi Pero Çelikcan ise, Yarbay Çelikcan'ın geçen yıl ailesiyle birlikte köyüne geldiğini belirterek,"Hiç kimseyi incitmezdi, Duygusal birisiydi" diyerek hıçkırıklara boğuldu.

Yengesi Neriman Çelikcan ise, "Olan ana kuzularına oluyor" dedi. Şehit yarbayın eşinin doktor olduğu bildirildi.


DHA-Murat AYDIN