İzmir’e gelen yakınları Farran’ın Suriye'de başlayıp Dikili'nin soğuk sularında son bulan yaşam öyküsünü anlattı:

EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜ

Souad Salah Farran, İsrail-Suriye savaşında asker olan babasını kaybettiğinde bebekti. Akrabalarının desteğiyle büyüdü, 18 yaşında evlendi. Eşinden sürekli şiddet görüyordu. 4 çocuk dünyaya getirdi. Yaşadığı sorunlar bitmeyince 6 yıl önce boşandı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirip Şam Üniversitesi’nde hukuk okudu ve avukat oldu. Artık yaşamı iyiye gidiyordu. Tek canını sıkan Suriye’deki karışıklıklardı. En büyük çocuğu 20 yaşındaki oğlu Saleh Abdülgani'yi askere alınmasın diye önce Türkiye'ye, Eylül 2015’te de Almanya'ya gönderdi. Almanya'da iltica işlemleri başlatan Saleh Abdülgani'nin isteği üzerine, Souad Salah Farran da Suriye'deki 40 yıllık yaşamını geride bırakıp umut yolculuğuna çıktı. Yakınlarına 4 Ocak'ta Dikili'den Midilli'ye geçeceğini söyledi. Farran'dan bir daha haber alınamadı. Günlerce süren uğraştan sonra kimsesiz sığınmacılar mezarlığında olduğu belirlendi. Dubai'de mühendis olan kuzeni Monther Abou, onun mezarını İzmir'de ziyaret etti. 

'SİLAH ZORUYLA AÇILDI'

Avukat kadının kuzeni Monther Abou, şunları anlattı: “Oğlunun isteği üzerine bu ölüm yolculuğuna çıktı. Kazada sağ kurtulanlar Facebook üzerinden o gece yaşananları anlattı. Oradan okuduğuma göre açıklardaki dalga boyu çok yüksek olduğu için Farran ve bazı kişiler yola çıkmak istememiş. Ama çeteler, silah zoruyla onları bota bindirip göndermişler. Sonra da Farran’ı kaybettik. Şimdi İzmir’de yatacak.”