İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde dinlenerek atacak. Öğrencilerin yanı sıra yaklaşık 600 binin üzerinde öğretmen de öğrencilerine karne verme heyecanı yaşayacak.
20 Eylül 2010'da başlayan 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenciler 28 Ocak-14 Şubat 2011 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapmıştı.

-VELİLERE KARNE UYARISI-

Öğrenciler karne heyecanı yaşamaya hazırlanırken, velilere de kırık notlara karşı anlayışlı olma uyarısı geldi. Uzmanlar, velilerin karneleri bir başarı ölçüsü olarak görmemesi ve karnelerdeki notlardan dolayı çocuklara baskı yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Velileri çocuklarını başka öğrencilerle ve özellikle kardeşleri ile kıyaslamamaları yönünde uyaran uzmanlar, anne ve babalardan tatil süresince çocuklarını sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasını sağlamalarını istedi.

-TATİL SINAVLA GEÇECEK-

Öte yandan ilköğretim ve ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin bazılarının bu yaz tatili de her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonuçlarını öğrenme, tercih yapma ve kayıt yaptırma heyecanı ile geçecek.
Bazı lise son sınıf öğrencileri, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının sona ereceği günün hemen ertesindeki gün ve Pazar günü ile bir sonraki hafta sonu, Lisans Yerleştirme Sınavları'na girecek.
İlköğretim öğrencilerinden 7. sınıfların 5 Haziran'da, 8. sınıfların ise 4 Haziran'da girdiği Seviye Belirleme Sınavları'nın (SBS) sonuçları Temmuz ve Ağustos aylarında açıklanacak. İlköğretim 8. sınıfların SBS sonuçları 7 Temmuz'da, ilköğretim 7. sınıfların sınav sonuçları da 5 Ağustos'ta duyurulacak.(ANKA)