ANKARA(ANKA) - TEKGIDA-İŞ Sendikası bugün işçilere dağıttığı dilekçelerle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) başvurmaya hazırlanıyor. Sendika ÖİB'den gelecek yanıta göre Danıştay'a dava açması bekleniyor.
Dilekçelerin bir iki gün içerisinde tamamlanarak ÖİB'ye verilmesi planlanıyor. Her bir işçi dilekçesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun'un 4/d maddesi kapsamında sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmesi ile "sürekli işçi' olarak başlatılması talebini ifade ediyor.
İşçilere destek ziyaretleri de sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerini bugün bir kez daha ziyaret etti. Soysal, 28 Şubat'ta yapılacağı söylenen müdahalesine ilişkin olarak, "Böyle bir müdahalenin hayata geçeceğini zannetmiyorum. O gün biz burada olacağız ve sosyal devlet mi polis şiddeti mi göreceğiz. Bir kez daha böyle bir müdahalenin olmamasını diliyorum" dedi.

-"4/C KÖLELİK DÜZENİYLE BU İŞ ÇÖZÜLMEZ"-

Soysal, TEKEL işçisi Hüseyin Arslan'ın talesemiden ölen kızı Mizgin'den, Denizli'li TEKEL işçisinin intihar eden kızından, eylemdeki babasına üzüldüğü için 1.5 ayda saçlarının tamamı dökülen Gamze'ye kadar yaşanan acılara atıfta bulunarak "Burada bir sorumsuzluk var, burada bir dram, trajedi yaşanıyor" diye konuştu. Soysal sözlerine şöyle devam etti:
"Devlet kasasını koruyorum diyenler, binaları Medipol şirketine tahsis ediyor. Merhamet ettik diyerek, müdahale etme tehdidinde bulunuyorlar. Bu sorumsuzca bir anlayış, bu iş olmaz. Sonra Sayın Başbakan 3 çocuk yapın diyor, burada 4, 5, 6 çocuğu olan var. Daha fazlası burada, bu çocukların geleceği ne olocak? Analar ağlamasın diyenler, burada analar, çocuklar ağlıyor, burada bir travma yaşanıyor, burada yaşanan travmaya engel olunmak zorunda." (ANKA)