Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Meryem Demir ve Hacer Karakaş ile bazı sanık avukatları katıldı.
Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Tuncel'in önceki celse zorla hazır edilmesi için yazılan müzekkereye cevap verildiğini belirtti. Şatır, Tuncel'e eski DTP yeni BDP Genel Merkezi'nde bulunmaması nedeniyle ulaşılamadığının tutanak altına alındığını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan savunması alınamayan Tuncel'in savunmasının alınabilmesi için ''günsüz olarak zorla hazır edilmesini'' istedi.

Tuncel'in avukatı Mehmet Nuri Özmen, müvekkili hakkındaki zorla getirilme müzekkeresine ''günsüz'' ifadesinin konulmamasını talep ederek, ''Bu durum spekülasyonlara yol açıyor. 'Duruşma gününde hazır bulundurulması' diye yazılırsa daha iyi olur'' dedi.

Mahkeme heyeti, Tuncel hakkındaki iddianamenin içeriği, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin konuyla ilgili içtihatları, usulen yapılan tebliğe rağmen duruşmaya gelmemesi, görevi nedeniyle sık sık adresinden ayrılması, il dışında olması, bu sebeple belirli bir günde hazır edilememesi ihtimalini de dikkate alarak CMK'nın 146. ve 199. maddeleri uyarınca savunmasının alınması için ''günsüz olarak zorla hazır edilmesi'' konusunda Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine müzekkere yazılmasına karar verdi.
Duruşma bir başka güne bırakıldı.