TRT

Türkiye haftaya yağışla giriyor. Ülkenin batısı yeni bir yağışın etkisine giriyor.

Özellikle yarın (01.02.2010) İstanbul ve İzmir’de kuvvetli yağmur bekleniyor. Salı günü ise yağışlar ülkenin büyük bir kısmında etkili olacak.

Çarşamba gününden itibaren de sıcaklıklar hissedilebilir derecede azalacak,bir çok bölgede kar yağışı görülecek.

Üç günlük hava tahmini için meteroloji uzmanı Kerim Sarıgül lodosa dikkat çekiyor.

Meteoroloji uzmanı Kerim Sarıgül, "Bu akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolunun batısında lodos kuvvetli şekilde esecek, saateki hızı 40,50 km yi bulacak, soba ve doğalgaz aehirlenmelerine karşı dikkat etmek gerekiyor" şeklinde uyarıda bulundu.

Yeni bir yağış dalgası gelmekte olduğunu, haftanın ilk günü özellikle İstanbul ve İzmirde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirten Kerim Sarıgül, "Pazartesi günü İstanbul ve İzmir için kuvvetli bir sağanak yağış beklentimiz var, Marmara’nın büyük bölümünde, Kuzey Ege’de Pazartesi günü itibarı ile yağışlar kuvvetli olacak" yorumunu yaptı.

Salı günü ise mevsim normali üzerinde seyreden sıcaklılar azalacak yağışlar iç bölgelere doğru hareket edecek.

Sarigül, "Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde yağışlar görüyoruz." dedi.

Çarşamba günü ise sıcaklılar hissedilebilir derecede düşeğini, bazı bölgelerde sıcaklıklarda 8 ila 10 dereceye varan azalışlar olacağını, yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı görüleceğini belirten Meteoroloji Uzmanı Sarıgül şunları söyledi:

"İstanbul’da çarşamba günü aralılarla kar görülecek yağışlar daha ziyada Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak,Güney Doğu Anadoluda yağmur ve sağanak,iç kesimlerin tamamında kar yağışı görülecek."