Değerli Dostum; Sanatçı, Tenor Şakir İlyasoğullarıStruga’ doğumludur.

Anavatana yerleştikten sonra eğitimini, sanatsal ve sosyal çalışmalarını tamamlayarak Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliğine atanarak görev yapmıştır.

Çocukluğunda Ohri’de dayısı ile gezerlerken rastladıkları arkadaşları ile birbirlerine “Yatacak” diye selam verip geçtiklerini görür.

Dayısına bunun anlamını sorar.

Dayısı “Bunun anlamını sana söyleyeceğim ama sen sakın kimseye söyleme, başımız derde girer.” der ve şunları söyler :”Yatacak kelimesini biz, içinde Y-T-C harfleri olduğu için seçtik. Y harfi ‘Yaşasın’, T harfi ‘Türkiye’, C harfi ‘Cumhuriyeti’ anlamına geliyor. Yani bizler yan yana geçerken, üstü örtülü olarak birbirimize ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti’ diyoruz.”

İşte bir böyle “Yatacak” diyenler var, bir de “yatacak yeri olmayanlar” var.

Bir süredenberi resmi dairelerde yer alan Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kısaltılmış hali olan ‘T.C.’ kelimelerini kaldırıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlık makamında oturan kişi, Türkiye Cumhuriyetinde artık resmi ideolojilerin kalkacağını söylüyor.

Teröristlerle ve onları temsil edenlerle çözüm toplantıları yapılarak imza altına alınacakmış.

Düşünebiliyor musunuz, masanın bir tarafında terörden mahkum olmuş suçlular ile onların temsilcileri, masanın karşı tarafında Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcileri olacak.

Bu toplantıları ‘üçüncü göz’ denen “kerameti kendinden menkul” yeni akil adamlar yani ‘gözlemciler’ izleyerek bir nevi hakemlik yapacaklar.

Adeta kuşatma altında olan bir ülkenin, sömürge devletleriyle teslim anlaşması imzalaması gibi bir şey.

Yakında bizler de yan yana geçerken birbirimize “Yatacak” dersek şaşmamak lazım.

Türkiye bunlara layık değildir ve bunlara teslim olmayacaktır.

Yatacak.”