Değerli okurlarım bu makalemde siz değerli okurlarıma çok kısa bir süre sonra meclis  gündemine  gelecek  olan yeni yargı reformu paketi hakkında  bilgilendirme yapacağım.
Cezalarda uzlaştırmanın kapsamı bu paketle genişleyecek. Eğer şiddet içermiyorsa  aile  arabuluculuğu sistemi getirilecek. Cumhuriyet savcılarımızın takdir hakkı genişletilecek.

Biz Avukatlara 15 yılımızı doldurmamız durumunda yeşil pasaport hakkı verilecek. Böylece bizlerin uluslararası faaliyetleri kolaylaştırılacak. Bizlerin bilgi ve belgelere ulaşabilmemiz için yasal yetkilerimiz  genişleyecek.   

Cmk 5 yılın altındaki mahkûmiyet kararlarına karşı Yargıtay’a  temyiz  yolunu kapatmıştı. Yeni paketle 5  yıl altı cezalar da Yargıtay’a temyiz  imkânı  getiriliyor.

Şu anki  sisteme göre boşanma davalarında anne ya da babadan velayeti alamayan tarafa mahkeme çocuğu görebilmesi için şahsi görme izni kararı çıkartmakta. Buna göre mahkeme kararı gereği çocuğu  görebilmek için anne ya da baba icra yolu ile çocuğu görebilmekte idi. Ancak yeni sistemle çocuk teslim merkezleri oluşturulacak  anne yâda  baba  çocuğu  çocuk  teslim  merkezinde pedagog  eşliğinde görebilecek. Sosyal  güvencesi olmayan şiddetmağdurlarının tedavi giderlerini Devlet karşılayacak
Fail olarak suçunuzu ikrar  ederseniz yani kabul ederseniz sevk edildiğiniz mahkeme  hâkimi de sizin bu beyanınızı kabul etmesi durumunda  davanız bir an önce etkin bir şekilde neticelenecektir.

Cumhuriyet savcılarımız  suçun sabit olduğuna dair tüm delilleri yeterli ve inandırıcı  delillerin büyük bir çoğunluğunu toplamadan dava açamayacak. Böyle bir durum olduğunda mahkeme iddianameyi iade edebilecek.

Tutuklanmanız için kuvvetli suç şüphesi artık yeterli olmayacak bunun için yeterli inandırıcı delil olması gerekecek.

Soruşturma evresinde 3 aydan fazla tutuklu  kaldı iseniz  soruşturma evresi tamamlanıncaya kadar ağır ceza mahkemesi başkanına tutuklamaya itiraz hakkına  sahip olabileceksiniz.

Terörle mücadele kanunu kapsamında eleştir amaçlı yapılan düşünceleri açıklama suç teşkil etmeyecek.

Hâkimlerimiz hukuk hâkimi ve ceza hâkimi olarak ihtisaslaşacak. Avukatlıkta sınav sistemi getirilecek. Kadına şiddet çocuğa şiddet ve istismar suçları cinsel suçlar ve Devlete karşı Anayasal düzene karşı işlenen suçlar dışındaki suçlarda infaz sistemi değişecek ve cezalarının yarısını  cezaevinde çeken hükümlüler tahliye edilecek.