Yılbaşı yaklaştı ve dostlar soruyor;

“Yeni yılda neler olur, neler bekliyorsun?”.

Müneccim değilim,  ama tahminlerimi yazayım.

Yeni yılda  ülkemizde öncelikle muhakkak bir seçim olur. Seçimin muhakkak bir kazananı olur ve bir kaybedeni olur. İktidar muktedir olma gayretine, muhalefet eleştirmeye devam eder.

Kesinlikle bir geçim sorunu olur. Seçim olacağından; geçim sorununa ilişkin toz pembe ama hayata geçirilemeyen çözümler olur. Önce zamlar pardon zorunlu fiyat ayarlamaları  olur ama sonra indirim müjdeleri olur.

Büyük olasılıkla dış güçlerin oyunları devam eder, biz topyekün o oyunları bozma gayretinde oluruz. Sabrımız taşmaz ama sabrımızın taşma noktasına geldiği sabrımızı sınadıkları günler çok olur.

Kadın cinayetleri, çocuk istismarı, mültecilerin durumu, dövizdeki dalgalanmalar, faiz oranları, enflasyon rakamları, ekonomik büyüme oranları, milli gelir v.b.  yine çok konuşulur, konuşulur, hep konuşulur ama muhtemelen olumlu gelişmeler anlamında bir arpa boyu yol alınmaz.

Tahminimce milli eğitim sistemimizde, adalet sistemimizde yeni reformlar olur, yenilikler olur. Ancak adaletsizlikten şikayet eden çok insan , ülkemizde eğitimin iyi olmadığından dert yanan çok vatandaş olur.

İnşaatlarda, tersanelerde, fabrikalarda, trafikte pek çok insanımız yaralanır, ölür. Hatta sokaklarda kafasına tabela düşerek, şehrin ortasında sele kapılarak, yandaki inşaat binasındaki kazı nedeniyle kendi evi çöküp yıkıldığı için ölen insanlarımız olur.

Rakı-balık ve sakal- sarık türünden tartışmalar, fotoğraf kareleri, sloganlar çok olur.

Turizm bu yıl muhakkak patlar, ülkemiz turist akınına uğrar ama turizmci kan ağlar.

Yerli otomobil trafikte, yerli uçak göklerde biraz zor olur.

Magazin dünyasında yeni aşklar ve ardından ayrılıklar, bol nafakalı ve çok tazminatlı  ve hepsinden çok bol bol dedikodulu boşanmalar olur.

Futbolda bol maç çok gol olur ama uluslararası başarı olmaz. Sporun diğer dallarında da durum çok farklı olmaz.

Sanata dair az da olsa güzel şeyler olur ve sanatla güzelleşir hayat. Şairler yine dertli, yönetmenler biraz muzip biraz kederli olur ama sanatta da en çok aşk olur.

Karamsar olmayın; güzel şeyler de olur. Çocuklar okuldan mezun olur. Mahallenin kızları ile oğlanlarının düğünleri olur, bol bol harmandalı olur, halay olur,  horon olur. Bayramda dokuz gün tatil olur. Arada bir kar tatili olur. Mağazalarda indirim günleri olur. Ege ve Akdeniz sahillerine, Karadeniz yaylalarına, güzelim köylerimize   yolculuklar olur. İyileşen hastalarımız, ölümden dönen insanlarımız olur.

Yeni yıl bizim yılımız olacak. Çünkü; acısıyla tatlısıyla, sevinciyle ve hüznüyle bizim yaşadığımız ve ve bizim ömrümüzden bir yıl olacak. Umarım; hep güzel günler olacak. Barış, kardeşlik, huzur, refah, adalet kısacası mutluluk olacak.

Av. Halil Sarı.