Yozgat Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim gören çocukların fiziksel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Geçen yıl Yozgat Belediyesi tarafından açılan Çocuk Sanat Merkezi, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Hafta içi okulda temel eğitimlerini alan öğrenciler hafta sonu ise çeşitli kurslarda yeteneklerini geliştirip sosyalleşerek zamanlarını geçiriyor. Öğrenciler taleplerine göre merkezde; ud, keman, bağlama, el sanatları, İngilizce, teknoloji, tiyatro, drama ve Osmanlıca kurslarına katılarak yeteneklerini geliştiriyorlar.

Resim ve el sanatları atölyesinde çocukların zihinsel gelişimlerine ve el becerilerine yönelik kurslar düzenlediklerini söyleyen El Sanatları Öğretmeni Nurgül Demir,"Kursumuzda doğadan ve evimizden topladığımız malzemeleri değerlendirmeye yönelik faaliyetler yapıyoruz. Bu aşamada çok fazla malzeme almadan hamur, tutkal, ağaç gibi malzemelerle istediğimiz her türlü işi yapıyoruz. Bu zamana kadar tablolar yaptık, müzik CD’leri ile kelebek ve hayvan figürleri yaptık. Küplerimize hamurla boyut kazandırdık dekoratif süsler yaptık. Kozalaklarla, taşlarla tablolar oluşturduk. Kısaca çocukların hayal gücünü artıracak faaliyetler yaptık. Çocuklarımızın bu kurslarda hem el becerileri gelişiyor hem de zihinleri gelişiyor." dedi.

El sanatları kursuna severek geldiğini söyleyen 6’ncı sınıf öğrencisi Merve Demir ise,"Hafta içi okuldayız hafta sonu da bu kurslarda okul stresini atıyoruz. Burada hamurdan şekiller, kalemlikler, süs eşyaları yapıyoruz. Yaptığımız süs eşyalarını sergiye koyuyoruz hem de evimize götürüyoruz." şeklinde konuştu.