1915 yılında henüz 11 yaşında olan george hawkins evdeki bir elektrik kablosunu tutunca elektrik akımına kapılır ve sağ elinin iç kısmındaki dokular yanar. Babası yaralanan çocuğunu dr. mcgee'ye götürür. Doktor doku nakli yoluyla "%100 iyi bir el" vaadinde bulunur ve taraflar anlaşır. Doktor ameliyat sırasında oğlanın o sırada tüysüz olan göğsünden aldığı dokuyu avuç içine nakleder. Ancak çocuk büyüdükçe avuç içinde kalın tüyler çıkmaya başlar ve bunun üzerine artık yetişkin olan george, hem haksız fiil hem de sözleşmeye aykırılık nedeniyle dr. Mcgee'ye dava açar.

Yerel mahkeme haksız fiil argümanını reddeder ve sadece sözleşmeye aykırılıktan bugünün parasıyla $9.000 tazminata hükmeder ancak rakamı düşük bulan George Hawkins temyize gider. Temyiz mahkemesi davanın özünün haksız fiil değil sözleşmeye aykırılık olduğunu teyit eder ve tazminat yönünden bozup yeniden duruşma yapılması için yerel mahkemeye geri gönderir. Ancak dava sonuçlanmadan Hawkins ve Dr. Mcgee bugünün parasıyla $25.000'a sulh olur. Dr. Mcgee ödediği bu parayı mesleki sorumluluk sigortasından almak için sigorta şirketine başvurur ama sigorta şirketi ödenen tazminatın temelinin haksız fiil kusuru değil, sözleşmeye aykırılık olduğu gerekçesiyle hiçbir ödeme yapmaz.

Bu dava, karara çıktığı 1929 yılından beri ve hala ABD'deki tüm hukuk okullarında 1. sınıfta sözleşme hukuku derslerinde beklenti zararları (expectation damages) konusunda örnek dava olarak okutulur ve "hairy hand case" (tüylü avuç içi davası) olarak anılır. Bu dava 1929 yılında ders kitaplarına girse de Hawkins ailesinin bu davanın ülkedeki tüm hukuk okullarında ders olarak okutulduğundan uzun süre haberi olmamıştır. Ta ki George Hawkins'in yeğeni Gail Hawkins 1964 yılında hukuk okuluna başlayıp sözleşme hukuku dersi alana kadar. Gail, dayısının davasının sözleşme hukuku dersinde anlatıldığını görünce bu davanın aslında 35 yıldır ders kitaplarında okutulduğunu öğrenmiş ve bu şekilde Hawkins ailesinin bundan haberi olmuştur.

Son olarak, bu dava 1973 yılında çekilen "The paper chase" isimli filme konu olmuştur.