• DOLAR 32,59 %0.30
  • EURO 35,04 %0.18
  • ALTIN 2.457,97 %0.89
  • BİST100 9.889 %1.77
  • BITCOIN 64.450 %0.7
  • ETHERIUM 3.184 %1.21
18°
11:57 KARARLAR

Ceza mahkemesi kararı ile sabit olan 1/4 oranındaki haksız tahrik derecesi gözetilmeden, davalının sorumlu olduğu maddi tazminattan fazla miktarda indirim yapılmış olması doğru olmamış, ceza yargılamasındaki haksız tahrik indirimi oranı gözetilmeksizin hüküm kurulması bozmayı gerektirmiştir.

11:48 GÜNDEM

Kadıköy'de Fatma Duygu Özkan'ın Avukat D. G. tarafından 4'üncü kattaki evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Şüpheli D. G. hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İfadesi alınan tanık M.Ç. kadının sert bir şekilde yere düştükten sonra şüphelinin aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi.

10:21 MESLEKİ HUKUK

Avukatların yarın düzenleyeceği 'Büyük Savunma Mitingi'nin öncesinde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, mitingin 3 temel başlığı olduğunu, bunların avukatların sosyoekonomik sorunları, şiddet ve yargı bağımsızlığı olduğunu söyledi.

09:34 KARARLAR

İradeyi Etkileyen Başka Nedene Dayalı Olarak da İşlenebilmesi Suçun Oluşabilmesi İçin Anal Vajinal ya da Oral Yoldan Organ veya Sair Cismin İthal Edilmesinin Gerekmesi ve Bu Suçun Ancak SSÇ Tarafından Sarkıntılık Suretiyle İşlenmesi Durumunda Şikâyet Şartının Aranması Hususları Gözetildiğinde Sanığın Mağdurun 15 Yaşını İkmal Etmeden Önce Gerçekleşen Eylemleri Nedeniyle TCK Md.103/2'deki Suç ile Mağdur 15 Yaşını Tamamladıktan Sonra Gerçekleşen Eylemleri Dolayısıyla...

09:22 MAKALE
14 saat önce GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve beraberindeki Heyet Anayasa Mahkemesinin 62. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

14 saat önce GÜNDEM

Bursaspor eski Başkanı Emin Adanur, evine hacze gelen avukatlar ile icra memurunu dövdürdüğü iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili Burak Can K. isimli şüpheli de tutuklanırken, B.Y.B. ve İ.A. isimli 2 şüpheli ise aranıyor.

19 saat önce GÜNDEM

Geçen ay AYM Başkanı seçilen Kadir Özkaya, Yüksek Mahkeme'nin 62'nci kuruluş yıl dönümü töreninde konuştu. Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Özkaya "Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var" mesajı verdi.

20 saat önce MAKALE
22 saat önce GÜNDEM

Büyükada'da 2016 yılında Eyüp Çelik'in şiddete uğrayan bir kadını kurtarmak isterken çıkan kavgada kulağı koptu. Yerdeki kulağı bir martı kaparak uzaklaştı. Olayla ilgili süren davada karar açıklandı. Eyüp Çelik’in kulağını ısırarak kopmasına neden olan sanık Danyal T. 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.