Antalya'daki teleferik kazasında yaşamını yitiren avukat Memiş Enes Gümüş'ün ailesiyle Ramazan Bayramı tatili için Antalya'da bulunduğu belirtildi. Gümüş'ün (54), olaydan yaralı olarak kurtulan eşi ve iki çocuğuyla ilk kez teleferiğe bindikleri ortaya çıktı.

Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde dün direklerden birinin devrilerek çarptığı kabinin parçalanması sonucu düşerek hayatını kaybeden 54 yaşındaki Gümüş'ün cenazesi, akşam saatlerinde Antalya Adli Tıp Kurumuna getirildi.

"HUKUK ÖNÜNDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Memiş Gümüş'ün aile yakını Ömer Durmuş, olayın kaza değil cinayet olduğunu söyledi. Kendi oğlunun da avukat olduğunu belirten Durmuş, "Bu olayda kusuru olanlardan davacı ve şikayetçi olacağız. Sorumluların gereken cezayı alması için sonuna kadar hukuk önünde mücadele edeceğiz" dedi.

EŞİ VE İKİ OĞLU İLE BİLİKTE TATİLE GELMİŞLER

Teleferik faciasında hayatını kaybeden avukat Memiş Gümüş'ün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan eşi Keziban Gümüş, oğulları Lütfullah Kerem Gümüş (16) ve Fatih Gümüş (12) ile birlikte üniversitede okuyan bilgisayar mühendisi bölümü öğrencisi aile yakını Fadime Yaren Durmuş'un yanına Ramazan Bayramı tatili için geldikleri son günde teleferik faciasının yaşandığı öğrenildi.

Ailenin bugün Denizli'ye gideceği buradan da Aydın'ın Söke ilçesine dönecekleri ancak kazanın meydana geldiği öğrenildi.

YARALI FATİH GÜMÜŞ KONUŞTU

Korkunç olayda yaralı olarak hastaneye kaldırılan Memiş Gümüş'ün eşi Keziban Gümüş, oğulları Lütfullah Kerem Gümüş ve Fatih Gümüş'ün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavilerine devam ediliyor.

Anne Keziban Gümüş'ün vücudunda ve çene kemiğini kırık olduğu tespit edildi. Yine Lükfullah Kerem Gümüş'ün vücudunda ve kaburgalarında kırık olduğu belirlendi. Kaburgaları kırık olan Fatih Gümüş ise kaza anını anlattı.

Teleferikte indikleri sırada kopan direğin kendi vagonlarına çarptığını belirten Fatih Gümüş, "Biz 8 kişi 30 metreden yere çakıldık. Hepimiz yaralı halde acı çekiyorduk.

Çığlık sesleri ve ağlamalar geliyordu. Babamı yerde hareketsiz yatarken gördüm. Bir saat sonra bizi görevliler gelip kurtardı. Cehennemi yaşadık." dedi.

BABALARININ ÖLDÜĞÜ SÖYLENMEDİ

Yakınları Memiş Gümüş'ün eşi Keziban Gümüş, oğulları Lütfullah Kerem Gümüş ve Fatih Gümüş'e babalarının öldüğünün söylemediklerini kaydettiler.

Tatilin son gününde böyle bir facianın şokunu yaşadıklarını belirten acılı aile, "Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Tatilde en güzel gününde ölüm acısı yaşıyorsun. Olacak iş değil" dedi. (Sabah)