Konya'nın Akşehir ilçesinin Yarenler Mahallesinde bir biradan çıkan avukat Aydın Ceylan, sokak üzerinde bir kişi ile konuştu. Ardından aracına yönelen Ceylan, konuştuğu kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Mermiler Ceylan'ın bacağına isabet ederken, saldırgan olay yerinden koşarak kaçtı. Ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan Aydın Ceylan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan saldırı anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Şüpheli, Ceylan ile kısa süreli konuşmasının ardından belinden çıkardığı tabancayla 5 el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Ceylan, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Ceylan’ı hastaneye götürdü.

Polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı incelemede, saldırganların 2 kişi olduğunu ve gün içinde Ceylan’ın oturduğu sitenin bahçesine girip çıktıklarını saptadı. Olay günü ise saldırganların otomobille sokaktan geçtiği, bir süre sonra içlerinden birinin geri dönerek Aydın Ceylan’ı manav önünde beklemeye başladığı ve aracına yönelen Ceylan ile konuştuktan sonra vurduğu tespit edildi.

Aydın Ceylan’ın ifadesinde saldırganları tanımadığını söylediği bildirilirken, polis şüphelileri yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.