Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Afife Jale Sahnesinde avukatların bir saatlik performansı eşliğinde seyirciler, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin zorluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, hangi koşullarda kazanıldığını ve birbirinden farklı hayatları olan isimsiz kahramanların dramatik hikâyelerini pür dikkat izlediler.

Yönetmenliğini Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Muzaffer Kırıkkalp’in yaptığı oyunda ; Zafer Ağbuga, Yusuf Semih Altıntaş, Mine Nur Ay, İsmail Oray Ayhan, Dilek Nur Bal, Başak Esma Çömelek, Ayşe Selin Doğru, Alican Ercan, Berk Gürbüz, Goncagül Kandemir, İpek Dirim Kara, Tuğba Kastal Sertli, Enes Kocamaz, Ahmet Faruk Kurtoğlu, Mustafa Onur Kutlay, Sibel Öner, Dilara Özataş, İrem Tore ve Yılmaz Yurtturu rol aldı.

Oyunu, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve davetliler izledi.

Oyun bitiminde sahneye çıkarak teşekkür konuşması yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Kültür Sanat Komisyonuna, oyunun yönetmeni Muzaffer Kırıkkalp’e, Oyuncu kadrosunda yer alan meslektaşlarına, davetlilere katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür etti. Av. Gökayaz, daha sonra Kırıkkalp’e plaket ve çiçek takdim etti.

14 YILDA TOPLAM 11 OYUN SAHNELEDİLER

Av. Semih Gökayaz, “Kurumlar gelenekleriyle var olur. Emekleriyle var olur. Alın teri ve emekleri için Av. Altuğ Polat Tiyatro topluluğumuza teşekkür ediyorum. 14 yılda toplam 11 oyun sahnelediler. Bu oyunla birlikte İstiklal Mücadelesini bir defa daha yaşadık.

Adana Barosu olarak Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmaya devam edecek. Merhum meslektaşımız Av. Altuğ Polat’ı bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Nazım Hikmet’in unutulmaz eserini başarıyla sahneleyen tüm tiyatro ekibini kutladı. Merhum meslektaşı Av. Altuğ Polat’ı da anan Av. Küçük, “Yaşasın tiyatro, yaşasın avukatlar.” dedi. Av. Küçük,

Av. İsmail Oray Ayhan'a teşekkür plaketi takdim etti.

Av. Ayhan, 14 yıldır 11 oyunda yüzden fazla avukat ve stajyer avukatın sahne aldığını belirtip Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu’na emek ve mesai harcayan tüm meslektaşlarına ve özellikle sanata destek veren Adana Barosu Başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Kuvâyi Milliye, ilk gösterimini gerçekleştirmesinin ardından 23 Ocak 2024 Salı günü saat 19.00’da izleyiciyle bir kez daha buluşacak.