Yer: Ağır ceza mahkemesi

60 küsür yaşlarında ufak tefek kel dişsiz bi amca hapisaneden çıkmış gelmiş, el pençe divan hakimin karşısında, tepesinde de iki tane jandarma eri, amca tanık olarak dinlenecek. Mevzu cinayet, sanık mahmut isimli birisi;

Tanık Amca:
Efendim ben mahmut'tan şüpheleniyodum ama mahmut değilmiş, biz o gece taksim'de berabermişiz, Ben unutmuşum.

Hakim: Daha önce 'benim bıçağımı almış gidip cinayet işlemiş' diyodun?

Tanık: Valla evet ama biz biraz alkol almıştık, ben uyanıp bunu yanımda göremeyince bıçağımı da bulamayınca bu işlemiştir cinayeti dedim, yüzünde de çizikler vardı zaten. Ama biz gece 4'e kadar içmişiz sonra parkta uyumuşuz, bu sonra gitmiş. Ben alkolden saati fark etmemişim.

Hakim: Cinayet saatinde seninleydi yani?

Tanık: Evet efendim. Ben şimdi de Hüseyin'den şüpheleniyorum. O yapmıştır, ifade verirken aklıma gelmedi ama zaten onu adamı 3 sene önce de bıçaklamıştı.

Hakim: Mahmut'u mu bıçaklamıştı?

Tanık: Yok ölen adamı bıçaklamıştı. 3 sene önce.

Hakim: (O sırada mübaşir gelir gider dosyalar karıştırılır hakim kopar olaydan) Yeni mi bıçaklamış bu ölüm olayından mı bahsediyosun?

Tanık: Yok efendim 3 sene önce bu bıçaklamıştı, ölmedi o zaman, şimdi bi daha bıçaklamıştır.

Hakim: Yahu kardeşim böyle iş mi olur, mahmut diyosun mahmut'u tutukluyoruz, şimdi de mahmut değil hüseyin diyosun, çocuk muyuz biz? (savcıya dönüp) Savcı bey bakın iddia makamı sizsiniz ama bu adam sizden daha efektif çalışıyor maşallah.

Tanık: Yok efendim bu sefer kesin şüpheleniyorum. Yani adamı üç sene önce de bıçaklamıştı gidin otopside bakın kalçasında. Eğer öyleyse %90 Hüseyin'den şüpheleniyorum ben.

Hakim: Peki tamam tamam.


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15
-
16 - 17

Trajikomik mahkeme diyalogları


Eğer sizinde hukukihaber.net'te paylaşmak istediğiniz bir hikayeniz var ise bize ulaşabilirsiniz.


E-mail: [email protected]