Ancak, kontrol gücünün zayıf olması bazı sorunları beraberinde getirebilir. Örneğin, iletişimsizlik nedeniyle müşteri memnuniyetsizliği yaşanabilir. Bununla birlikte, dropshipping iş modeli, iş ve ürün değiştirmeyi hızlı ve kolay hale getirir, çeşitli ürünleri pazarlamak için esneklik sunar.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Türkiye'de ise dropshipping, yerel ve uluslararası pazarda önemli bir satış yöntemi haline gelmiştir. Bu iş modelini uygulamak isteyenler, kendi web sitelerini kurarak veya popüler e-ticaret platformları olan n11, hepsiburada ve trendyol üzerinden satış yapabilirler.

Uluslararası pazarda ise eBay ve Amazon gibi platformlar tercih edilebilir. Türkiye'den yurt dışına dropshipping yaparken gümrük vergileri ve döviz kuru gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Dropshipping iş modelinde ürün bulma ve tedarikçi seçme süreci kritik öneme sahiptir. Bunun için pazara, sektöre ve ürünün potansiyeline dair detaylı bir araştırma yapmak gerekmektedir. Ancak, doğru ürün seçimi yapmadan önce, Google trends ve diğer pazar yerlerinde detaylı bir rekabet analizi yapılmalıdır. Bu sayede, başarısızlığın önüne geçilebilir ve doğru ürünlerin seçimiyle işin temeli sağlamlaştırılabilir.

Dropshipping ShipEntegra ile Kolay!

Tedarikçi seçimi ise dropshipping işinde başarının anahtarıdır. Güvenilir ve hızlı bir tedarikçi ile işbirliği yapmak, siparişlerin zamanında ve sorunsuz bir şekilde müşterilere ulaşmasını sağlar. Dropshipping iş modelinin en önemli ayaklarından biri de lojistik sürecini doğru organize edebilmektir. Tam da bu noktada, ShipEntegra devreye girer.

ShipEntegra, Amazon, Shopify, ve WooCommerce gibi popüler e-ticaret platformlarından mağaza entegrasyonunu sağlar ve işletmelerin bu platformlardaki tüm siparişlerinin kolayca yönetmelerini sağlar.

Dropshipping yapanlar, hangi pazaryerinden ne kadar sipariş geldiği tek panelde kontrol edilebilirken; 220+ ülkeye 12’den fazla lojistik servis seçeneği ile en hızlı ve en güvenilir şekilde teslimattan faydalanabilirler. Böylece sürdürülebilir bir dropshipping iş modeli kurgulayabilirler.