Türk gencinin American Airlines uçağında büyük paniğe yol açtığı belirtilirken, uçak Honululu’ya inene kadar iki F-22 Raptor savaş uçakları eşlik etti. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre Uskanlı, Honolulu’ya uçmadan önce havalimanında uçakların park halindeki piste girmeye çalıştığı için gözaltına alındı. Ancak sarhoş olmadığı anlaşılınca Hawaii uçağına binmesine izin verildi. Görgü tanıklarına göre Uskanlı, tuvalete giderken laptop’ını birinci sınıfta bir koltuğa bıraktı. Söz konusu koltuğun yolcuları tuvalet çıkışı laptop’ı Uskanlı’ya geri verdi. Uskanlı, 35 numaradaki yerine gitmek yerine birinci sınıfta başka bir koltuğa oturdu. Ancak kabin görevlileri genç yolcuya yerine dönmesi uyarısında bulundular.

HOSTES ENGELLEDİ
Otururken başına havlu sarmış olan Uskanlı, bir süre sonra yine birinci sınıfa geçmeye çalışınca hostes tarafından servis arabasıyla engelledi. Uskanlı servis arabasını tekmeleyip ilerlemeye çalışınca yolcular tarafından etkisiz hale getirildi ve koli bantlarıyla koltuğa bağlandı. Pilotun durumu hava kulesine bildirmesi üzerine iki adet F-22 havalanarak yolcu uçağına eşlik etti. Uskanlı, Honolulu’da FBI tarafından hâkim karşısına çıkartılmak üzere gözaltına alındı.

‘İŞÇİ ARI’YI ÇEKMİŞ
Polisin yayınladığı basın duyurusunda Anıl’ın soyadı Uskanlı değil de ‘Uskanil’ diye yanlış kullanılması nedeniyle, ABD medyası genç Türk hakkında yeterli bilgiye ulaşamadı. Yolcuların cep telefonları ile çektiği görüntülerle Anıl Tuvanç Uskanlı’nın Linkedin sosyal medya hesabındaki fotoğrafları uyuşurken, genç Türk’ün üniversite eğitimini ilk olarak 2010-2011 Boston’daki Bunler Hill Community College’de oyun tasarımı üzerine aldığı, daha sonra, California’daki De Anza College’da (2011-20012) gazetecilik ve son olarak Londra’daki Middlesex Üniversitesi’de (2013-2017) film üzerine öğrenim gördüğü kaydediliyor.
ABD uçağında Anıl paniği
Uskanlı’nın ‘Worker Bee’ (İşçi Arı) isimli kısa metrajlı bir de filmi bulunuyor.


Haber: Razi CANİKLİGİL/Hürriyet