ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü'nda 2009'da saldırı düzenleyerek 13 kişiyi öldüren ABD ordusu mensubu binbaşı Nidal Malik Hasan'dan duruşmaya çıkmadan önce sakallarını kesmesi istendi. İdam cezasıyla yargılanan Hasan ise, inancı gereği sakal bıraktığını belirterek, kesmeye yanaşmıyor. 

Amerikan Askeri Mahkemesi'nde yargılanan binbaşı Nidal Malik Hasan'dan askeri yargıç Gregory Gross, duruşmaya sakallarını keserek gelmesini talep etti. Geçtiğimiz haziran ayından bu yana sakal uzatan zanlı Nidal Malik Hasan, İslam inancı gereği sakal uzattığını belirterek, yargıç Gross'un talebini reddetti. 

Hasan'ın durumunun inanç özgürlüğünü koruyan yasaların dışında kaldığını belirten ABD'li yargıç, askeri yönetmeliğe karşı olduğu gerekçesiyle zanlının sakallarının kesilmesine hükmetti. 

5 POLİS EŞLİĞİNDE TRAŞ 
ABD'de askeri protokol, bu gibi durumlarda, mahkumun, 5 polis memuru eşliğinde, gerekirse orantısal güç kullanılarak zorla traş edilmesine izin veriyor. 

Mahkum, elektirikli traş makinesiyle traş ediliyor ve traş süreci kameraya alınıyor. Buna ek olarak bir sağlık görevlisi de olası bir yaralanmaya müdahale etmek için traş esnasında hazır bulunuyor. 



ntvmsnbc