Güney Kore'de patlak veren yolsuzluk skandalının yankıları devam ediyor. Skandalın merkezindeki işadamı Sung Wan-jong'un intihar edip, arkasından para verdiğini söylediği siyasilerin isminin yazılı olduğu bir liste bırakması, tartışmaları daha da kızıştırdı. Listede adı geçen Başbakan Lee Wan-gu ise tartışmaların odak noktası oldu.

Gelişmeler üzerine muhalefet Başbakan Lee'yi istifaya çağırdı. Meclis Genel Kurulu'nda vekillerin sorunlarına cevap veren Lee, adının o listede neden yazılı olduğunu anlayamadığını ifade etti. Resmi bir şekilde bağış aldığını ifade eden Lee, Sung'dan para almadığını iddia etti. Savcının ifadeye çağırması halinde ifade vermeye gitmekten kaçınmayacağını sözlerine ekleyen Lee, şimdilik istifayı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Öğleden sonra tekrar gündeme dair konuşan Lee, Sung'tan para aldığına dair bir kanıt bulunması durumunda yaşamaktan vaz geçeceğini söyledi.

Öte yandan Lee'nin mensubu olduğu Saenuri Partisi'nden yapılan açıklamada ise, Başbakan'ın görevilerini olağan seyrinde devam ettirebilmesi için, soruşturmanın ilk Lee'den başlaması gerektiği ifade edildi.


(CİHAN)