Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkında yazdığı hakaret içerikli şiir nedeniyle Böhmermann'a açtığı davanın ardından ikinci bir hamle daha yaptı. Erdoğan, Böhmermann'ın şiirine açık destek çıkan Alman medya devi Axel Springer'in yöneticisi Döpfner'e karşı da ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu.

"Bild" ve "Die Welt" gazetelerinin sahibi Axel Springer şirketinin yöneticisi Döpfner, "Welt am Sonntag" gazetesine yazdığı açık mektupta, "Böhmermann'ın ihtiyaten tüm ifadelerine ve hakaretlerine içerik olarak tamamıyla ve baştan sona katılmak istiyorum ve bunu her hukuksal açıdan kendimin gibi kabul ediyorum" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kölnlü avukatı Ralf Höcker, Döpfner'in bu sözlerine karşı ihtiyati tedbir davası açtıklarını söyledi. İhtiyati tedbir kararıyla Döpfner'in bir daha bu sözleri söylemesinin yasaklanması isteniyor. Ancak Köln Eyalet Mahkemesi başvuruyu reddetti. Mahkeme ret kararına Alman anayasasında güvence altına alınan ifade özgürlüğünü gerekçe gösterdi. Avukat Höcker, mahkemenin ret kararına karşı bir üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.