Almanya’da çifte vatandaşlık yolda
19 Eylül’de Federal Konsey’de oylanacak olan değişiklikle, göçmen kökenli gençlere iki vatandaşlıktan birine karar vermeyi şart koşan ‘opsiyon modeli’ tarihe karışacak. Eski modele göre, hem köken hem Alman vatandaşlığı bulunan gençler 18 ile 23 yaşları arasında iki vatandaşlıktan birine karar vermek zorundaydı.

Kimler yararlanacak?

Vatandaşlık yasasındaki yeni değişiklik sadece opsiyon modelindeki gençleri kapsıyor.
Birincisi 1 Ocak 2000 yılından itibaren Almanya doğan, yabancı vatandaşlığı yanında belirli yasal şartlar altında Alman vatandaşlığını kazanmış olan gençler. İkincisi ise anne babalarının başvurusuyla 2000 yılında yabancı vatandaşlığı yanında Alman vatandaşlığını kazanmış olanlar...
Bunun için 21 yaşını dolduruncaya kadar şu şartları yerine getirmek gerekiyor:

8 yıldır Almanya’da yaşıyor olmak
Veya 6 yıl Almanya’da bir okula gitmiş olmak
Veya Almanya’da bir okulu bitirmek
Veya okul eğitimini Almanya’da yapmış olmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.