Almanya'nın Karlsruhe kentinde bu sabah saatlerinde meydana gelen rehin alma olayı kanlı bitti.

Kentin Nordstadt semtindeki Kanal Weg'de bulunan bir apartmanın çatı katındaki dairede yerel saatle 09.00 sularında meydana gelen olayda aralarında Karlsruhe'de çilingirlik yapan Gaziantepli Mustafa Güler'in de bulunduğu beş kişi öldü.

Edinilen bilgilere göre, üç kişiyi rehin alan kişinin hayat arkadaşına ait oturduğu çatı katı dairesi bir başkası tarafından satın alındı. Evden çıkmadığı için mahkemelik olan taraflardan yeni ev sahibi mahkemeyi kazandı. Olay günü evden çıkarmayla ilgili mahkeme kararını uygulamak için icra memuruyla birlikte kentte çilingirlik yapan 28 yaşındaki Mustafa Güler'i de yanına alan yeni ev sahibi, dairenin bulunduğu adrese gitti. Avcı olduğu ve evde birçok silahı olduğu öğrenilen Alman kiracı mahkeme kararıyla birlikte evine gelen üç kişiyi rehin aldıktan sonra evden silah sesleri duyulmaya başlandı. İçeriden yanık kokusunun gelmesi üzerine daireye giren polis, aralarında evine gelen kişileri rehin alan Alman'ın da olduğu beş kişinin cesedini buldu. Evde bulunan beşinci kişinin cesedinin ise rehin alma olayını gerçekleştiren Alman'ın hayat arkadaşına ait olduğunun sanıldığı belirtildi.

ÜÇ SAAT İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR

Görgü tanığı bir kişi sabah 09.00 saatlerinde olayın meydana geldiği daireden üst üste silah seslerinin duyulduğunu bunun üzerine kısa zaman içinde polisin olay yerine geldiğini bildirdi. Üç kişiyi rehin alan kişinin rehin alma olayına son vermesi için polis tarafından ikna edilmeye çalışıldığı, üç saatlik uğraştan sonra daireden yanık kokusunun gelmesi üzerine polise bağlı özel komando birliklerinin daireye girdiği açıklandı.

Olay sonrası geniş çapta güvenlik önlemi olan polis, çevrede bulunan bir anaokulu ile bir ilkokulu da güvenlik nedeniyle bir süreliğine kapattı.

ÜÇÜNCÜ KEZ BABA OLACAKTI

Karlsruhe'de çilingirlik yapan 28 yaşındaki Mustafa Güler evli ve Fatma (5) ile Selin (9) adında iki çocuk babasıydı. Üçüncü kez baba olmaya hazırlanan Mustafa Güler'in eşi Zeynep Güler'in hamile olduğu ve önümüzdeki hafta doğum yapacağı öğrenildi.

Mustafa Güler'in ölüm haberini alan akraba ve yakınları Güler'in Karlsruhe'nin Durlach semtindeki evine akın etti. Çevresinde çok sevilen biri olarak tanınan Mustafa Güler hakkında yakınları, "Çok yardımseverdi. Karıncayı bile incitmezdi. Böyle bir şeyin onun başına gelmiş olmasına inanamıyoruz" dediler.

Hürriyet