ALMANYA'nın başkenti Berlin'de 4 Ağustos 2011'de araba içinde eski kayınvalidesini ve baldızını öldüren, kayınçosunu da ağır yaralayan Mehmet Yıldırım'ın davasında en ağır ceza çıktı. Dün Berlin'de görülen 15. ve sonuncu duruşmada mahkeme hakimi Yıldırım'ı ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. 

Avukatlara kalem fırlattı

Dün karar çıkan son duruşmada Yıldırım'ın saldırgan tutumu dukkat çekiciydi. Duruşmada taşkınlık çıkarıp, müdahil avukatlara kalem fırlattan Yıldırım'ın saldırgan tutumu yüzünden mahkeme hakimi sık sık ara vermek zorunda kaldı.

Hak etti

Eşini ve kızını öldüren eski damadının aldığı ağırlaştırılmış hapis cezasının sevindirici bulan Halil Çaçan “Benim eşimi ve kızımı öldürdü. Kızım gelinlik giymeye hazırlanırken bu cani yüzünden kefen giydi. Verilen ceza eşimi ve kızımı geri getirmez ama bu caniyi de toplumdan uzak tutacak. Cezayı haketti“ dedi. Mudaühil avukat Nurali Turan ise verilen cezayı “Sanık bilerek ve planlayarak cinayletleri işlediğini biz savunduk. Hakim de bu kanıda olduğu için ağırlaştırılmış hapis cezası verdi“ dedi. Ceza Avukatı Turan “Almanya'da ömür boyu ceza alan mahkümların durumu 15 veya 16 yıl yattıktan sonra tekrar değerlendiriliyor.

Değerlendime sonucu ya sserbest bırakılıyorlar yada beş yıl daha ceza alıp 20. yıllarında tahliye oluyorlar. Ağırlaştırılmış ömür boyu cezada ise bu mahküm ömrünün sonuna kadar hapiste kalıyor“ dedi. 



Hürriyet