Sadece konuşmaya yarayan tuğla gibi cihazlar 26 yılda her bilgi ve iletişim hizmetine anında ulaştığımız mnobil bilgisayarlara dönüştü.
 
ABD’de geçen hafta mağazalarda satışına başlanan ve üç günde 1.7 milyon adet satan iPhone 4 akıllı telefondaki anten probleminin, firma tarafından bilerek gizlendiğini iddia eden en az üç müşteri Apple’a dava açtı.

Reuters’ın haberine göre üretici Apple ile telefonun kontratlı satışını yapan AT&T mobil operatörünün, iPhone’daki anten problemini önceden bildikleri, buna rağmen piyasaya sürdükleri, hatayı kabul etmedikleri, garanti şartlarını ihlal ettikleri ve sorunu ortadan kaldırmak için yine Apple tarafından satılan 29 dolarlık kılıftan almaya yönlendirdikleri iddia edildi.

Dava dilekçesinde ‘dolandırıcılık’ dışında üründek ayıbı gizleme, ihmal, bilerek tüketiciyi yanlış yönlendirme ve hatalı tasarımı satmaya çalışma gibi suçlamalar yer aldı.

iPhone 4 edinen kullanıcıların bazılarının internette paylaştığı bilgilere göre cihaz elle kavranıp görüşme yapılırken anten görevi gören çelik şeridin hassas kısmının avuç içinde kalması sonucunda GSM sinyali kademeli olarak düşüyor ve kesiliyor.

Konu hakkında soruyu cevaplayan Apple CEO'su Steve Jobs, "Siz de telefonu avucunuza tamamen oturtup kullanmayın" demişti. Firmaca açıklanan resmi 'tavsiye'de, sol alttaki siyah çizginin avuçla kapatılmaması gerektiği belirtilmiş, şeridin anten bölümünün üstünde az da olsa boşluk kalmasını sağlayacak bir koruma kılıfı takılması önerilmişti.



NTVMSNBC