Apple, bu hafta başında San Jose Federal Mahkemesi’nde başlayan davada, mobil cihazlarına ait tasarımların Samsung tarafından çalındığı ve patentlerin ihlal edildiğini iddia ediyor. 

Apple Insider’ın verdiği bilgiye göre, Apple mahkemenin yargıcı Lucy Koh’a başvurarak, “Samsung’un basına gizli olan belgelerin kamuoyuna sızdırılmasında rol oynadığını ve yaptırımlara maruz bırakılması gerektiğini” öne sürdü. Apple başvurusunda, “Samsung’un, kendisini yasaların üzerinde bir şirket olarak gördüğünü” belirtti.

Apple Insider, Samsung’un dün Yargıç Koh’a başvurarak, “Apple’ın yaptırım talebinin geri çevrilmesi için ayrı bir talepte bulunduğunu” ifade etti. Yargıç Koh, sitenin verdiği bilgiye göre Samsung lehine karar vermeye daha yakın.

Samsung’un cezalandırılması konusunda kararlı olan Apple, davanın ‘hatalı yargılama’ nedeniyle düşmesi talebinde bulunmayacağını açıkladı. Şirket, böyle bir karardan sakınacağını çünkü ‘patent davasının hazırlanması sürecinde çok fazla zaman ve para harcandığını” belirtti. 




ntvmsnbc