Assange’ın İsveçli avukatı, soruşturmacıların, Wikileaks liderinin mahkemelik olmasına neden olan iki kadın arasındaki mesajlara ulaştığını belirtti.

 

Avukat Bjorn Hurtig, “Mesajlarda, Assange tarafından tecavüze uğradıklarını iddia eden kadınların kendilerine ödeme yapılmasını umduklarını, istedikleri olmayınca intikam almak istediklerini ve Assange’ın itibarını sarsmak için gazetelere başvuracaklarını ifade ettiklerini” söyledi.

 

KOPYALAR ELDE EDİLEMEDİ

Hurtig, davaya bakan Londra’daki Belmarsh Magistrates' Mahkemesi’ne, Stockholm’deki soruşturmacıların kısa mesaj yazışmalarının kopyasını kendisine vermediğini iletti. Böylece, adil bir dava sürecinin yapılamayacağının da altını çizdi.

 

Hurtig ayrıca, Assange aleyhindeki davanın arkasında bulunan Marianne Ny’in, “kendisinden kısa mesaj yazışmalarının içeriğini ifşa etmemesini istediğini, bunun hukuk kurallarını ihlal edebileceği uyarısı yaptığını” söyledi.

 

Asaange’ın avukatı, “Bana müvekkilimin aklanmasını sağlayacak deliller kısaca gösterildi. Ancak kısa mesajların kopyaları verilmedi… Kopyaları elde etmenin, adil bir davanın yürütülmesi için gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

YENİ DELİLLER SUNULACAK

Assange’a davan açana iki kadının çektiği kısa mesajlara yönelik iddialar, davanın ikinci gününde ortaya çıktı. Davanın yargıcı Howard Riddle, basının aşırı ilgisinden dolayı mahkemenin yerini değiştirmişti. Davadaki son duruşmanın, Cuma günü yerel saatle 10.30’da yapılması öngörülüyor.

 

Davanın bir önceki duruşmasına Ny katılmadı. Bu durum, Assange tarafında öfkeye neden olurken, bugünkü duruşmaya delil sunması için ikinci bir tanık olarak İsveçli savcı Sven Erik Alhem’i çağırdı.

 

Hurtig, bir savcının tecavüz davasında delil sunabilmesinin “rezillik” olduğunu ve yasalara karşı gelindiğini ifade etti. Assange’ın diğer avukatı Mark Stephens, mahkemeye daha fazla kanıt içeren 40’tan fazla belge sunacak. Hurteg ise tecavüz davasının Assange’ın bugüne kadar karşılaştığı en kolay davalardan biri olduğunu ancak “gizli bir amaç taşıyabileceğini” belirtti.



Hürriyet