İstanbul Adliyesi’nde, geçtiğimiz salı günü savcı Mehmet Selim Kiraz’ı makamında rehin alan DHKP-C militanlarının, ‘Yunanistan bağlantılı’ oldukları iddiasına, Yunan dışişlerinden yanıt geldi. Savcıyı rehin alan iki kişinin eylem sırasında Yunanistan’la telefon irtibatı kurdukları iddiası, bazı Türk gazete ve televizyonlarında yer almıştı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bu iddiaları "komplo teorileri" olarak niteledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kostantinos Kutras konuyla ilgili olarak, “Yunanistan'ın terör yüzünden ödediği kanlı bedel, her türlü hayal gücü sınırını aşan komplo teorileri senaryoları olan bu yayınlar için yorum yapmasına bile izin vermiyor” dedi.

Kutras, gazetecilerin Türk medyasında çıkan, "Savcı Kiraz'ı rehin alan DHKP-C üyelerinin vur emrini Yunanistan'daki üst düzey üyelerden aldıklarına" ilişkin bir sorusu üzerine, Yunanistan'ın "terörizm nedeniyle çok ağır bedel ödediğini" ve bu tip yayın ve yorumların kesinlikle yapılmasına olanak bulunmadığını belirten Kutras, " Haberler , hayal gücü ve anlatılması zor komplo senaryolarının çok ötesindedir" dedi.