Reuters'ın haberine göre, ABD'de 'Batman Dark Knight Rises'(Kara Şövalye yükseliyor) filminin Denver'de yapılan ilk gösterimini basan maskeli ve silahlı saldırgan 14 kişiyi öldürdü. Saldırıda şu anki rakamlara göre 50 kişi de yaralandı.

Korkunç saldırı ABD'nin Kolorado Eyaleti'nin başkenti Denver'da yapılan Auroro Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonunda Amerika saatiyle 00:00'da yapılan ilk gösterimi sırasında gerçekleşti.

CBS'in haberine göre olay yerinde bulunan polis ekibinin sözcüsü Cassidee Carlson "olay yeri hala aktif ve şu ana kadar netleşen bilgi yok" dedi.

Hastane yetkilileri ise durumu ağır hastaların bulunduğunu bildirdi.

Olayla ilgili ilk bilgiler yerel radyo kanalo KOA'den gelirken, radyo kanalı görgü tanıklarına dayandırdığı haberde saldırganın gaz maskesiyle geldiğini ve göz yaşı bombası attığını da duyurdu.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

BNO News muhabiri Al Boe, IB Times'a yaptığı açıklamada, "Yaralıların sayısı şu an belli değil. Bir patlama olduğu kesin ama daha önceki haberlerde ateş açıldığı da söylendi. Çok sayıda yaralı var" dedi.

KOA muhabiri Brenda Stuart ise Sky News'e yaptığı açıklamada, patlama sesinin ilk önce filmin bir parçası zannedildiğini, daha sonra bir saldırı olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Saldırıyla ilgili Hindistanlı bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis sinemanın bulunduğu alışveriş merkezinde aramalarını sürdürüyor.

Filmde de terörist saldırı var

Batman serisinin son filmi Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane, Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini yok etmek için Kedikadın Selina Kyle'dan da yardımını almıştır. Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin sonu gelirken, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında...

Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...

LANETLİ SERİ

Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.

Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.

Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.