Ynetnews.com'un haberine göre, Aşkenazi, "İsrail ve Türkiye'nin Ortadoğu'da istikrarın sağlanması dahil birçok konuda ortak çıkarları var. Bu yüzden iki ülke arasındaki ilişkiler önemli. Sonuçta sağduyunun galip geleceğine eminim" diye konuştu.

"Bu olayın ardından her toplantıda, genellikle de tek başıma, İsrail milleti için görevlerini yerine getiren askerlerimi savundum" diyen Aşkenazi, "Bu konuda geri adım atmamamın bedeli Türkiye'ye gidemeyecek olmam ise bu bedeli de öderim" diye konuştu.

Gazze’ye insanı yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine, 31 Mayıs 2010’da, uluslararası sularda, İsrail askerlerince düzenlenen saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame, dün, İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce oybirliğiyle kabul edilmişti.

Davada Aşkenazi'nin yanı sıra İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi de sanık sıfatıyla yargılanacak.

"Alçak koltuk" krizinin mimarı olarak da bilinen İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Mavi Marmara iddianamesinin kabul edilmesinin ardından, “Bu davanın iptal edilmesi için Türkiye üzerinde diplomatik baskıların artacağını ümit ediyoruz” demişti.