Milano Cumhuriyet Savcıları Fabio De Pasquale ve Sergio Spadaro tarafından İtalya eski Başbakanı ve medya patronu Silvia Berlusconi hakkında "televizyon yayın hakları satışında usulsüzlük" suçundan hapis isteminde bulunuldu. Milano 1. Ceza Mahkemesi’nde Hakim Edoardo D’Avossa başkanlığında yapılan Mediaset davası duruşmasında savcılar ayrıca Mediaset Başkanı Fedele Confalonieri hakkında 3 yıl 4 ay, Amerikalı prodüktör Frank Agrama hakkında da 3 yıl 8 ay hapis cezası istedi.

İddianamede 1994-98 yılları arasında yayın haklarını ihlal etmekle suçlanan Mediaset Grubu’nun, televizyon ve sinema yayın hakları satışlarında usulsüzlük yaptığı, vergi makamlarını atlatmak için maliyeti şişirip parayı 2 off-shore firması aracılığıyla yurtdışına çıkardığı ve Berlusconi’nin kullanımına yönelik "kara fon" oluşturulduğu öne sürülüyor.

Berlusconi, iddiaların Başbakanlık yaptığı döneme yönelik olduğunu toplam vergi miktarının yüzde 1’inden daha az bir meblağ üzerinde usulsüzlük yaptığının öne sürülmesine anlam veremediğini belirterek, "Bunun için Mediaset yöneticilerine baskı mı yatım? Gerçekten inanılır gibi değil" dedi. Yaklaşık 6 yırdır devam eden davayla ilgili kararın sonbaharda çıkması bekleniyor.



Cumhuriyet