Ryabkov, ABD ile Rusya arasında varılan anlaşma uyarınca Suriye'nin elindeki kimyasal silahların imha edilmesi sürecinin ilerlediğini ancak "olması gereken şekilde ilerlemediğini" söyledi. Ryabkov, "ABD'li yetkililer kimyasal silahlar konusunda anlaşmaya varmıştı ancak kimbir kanıt sunmadan, onların deyimiyle 'Suriye rejiminin suçlu olduğunu' söylemeye devam ediyorlar" diye konuştu.
BM denetçileri, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak üzere 19 Ağustos günü Suriye'ye gitmiş ancak incelemer 21 Ağustos'ta yaklaşık 1.400 kişinin ölümüyle sonuçlanan kimyasal saldırıyla kesilmişti. Denetçiler, bunun üzerine olaydan günler sonra rotalarını kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen bölgeye çevirmiş ve burada incelemeler yapmıştı.

Denetçiler, şimdi de 19 Ağustos'ta başladıkları ilk incelemelerini devam ettirmek üzere Suriye'ye gidiyorlar. 

BM denetçileri, 21 Ağustos'taki saldırıyla ilgili raporlarını geçtiğimiz hafta sunmuş ve Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair "ikna edici kanıtlar bulunduğu" sonucuna varmışlardı. Rusya ise denetçilerin bu raporunu yetersiz bulmuş ve daha çok incelemeye ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı.