Breivik'in avukatı Tord Jordet, Norveç gazetesi Dagbladet'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin, Cuma günü kararın açıklanacağı duruşmada, konuşmak için hazırlık yaptığını söyledi. Büyük bir olasılıkla Breivik'in duruşmada konuşma şansının olamayacağını kaydeden avukat, buna rağmen Breivik'in büyük bir titizlikle konuşmasını hazırladığını ve birkaç kelime söylemek istediğini bildirdi.

Breivik'in psikiyatr hastası olmadığını ve cezai ehliyetinin olduğunu kaydeden Breivik'in diğer avukatı Geir Lippestad da kendilerinin ve müvekkilinin beklentilerinin, klinikte tedavi ve bakım yerine hapis cezası verilmesi yönünde olduğunu kaydetti.

Bu arada, Breivik'in bulunduğu cezaevinde, Oslo ve Utoya Adası'nda gerçekleştirdiği eylemler ile ilgili bir otobiyografi kitap yazmaya başladığı, kitapta eylemlerini detaylı bir şekilde anlatacağı, polise yaptığı açıklamanın dışında daha fazla bilginin kitapta yer alacağı bildirildi. Breivik'in İngilizce yazdığı kitabı Norveç'te bastırmayı düşünmediği, yabancı birkaç yayınevi ile iletişim içinde olduğu bildirildi.



AA