Breivik'in avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin, mahkemeye çıkmadan önce gerçekleştirdiği eylemle ilgili detayları, yabancı bir televizyon kuruluşuna vereceği röportajda anlatmak istediğini belirterek, "Biz kendisine 'mahkemeden önce medyaya açıklama yapmanın akıllıca bir davranış olmadığını' söyledik.


Ancak kendisi bu konuda ısrarcı oldu. Tarih ve hangi televizyon kanalının olacağı konusunda net karar verilmedi." dedi. Geir Lippestad, Breivik'le görüşmek için onlarca yerli ve yabancı gazetecinin müracaat ettiğini, yapılan başvuruların Breivik'in kaldığı İla Hapishanesi tarafından değerlendirilmeye alındığını söyledi.


Tutuklu kaldığı hapishanenin müdür yardımcısı Goran Nilsson da, Breivik'in yüzlerce mülakat başvurusunu geri çevirmesine rağmen yabancı bir medya kuruluşuna evet dediğini açıkladı. 22 Temmuz'da Oslo ve Ütoya adasında yaptığı katliamda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik, daha önce yapılan röportaj başvurularını geri çevirmişti. Breivik'in, hangi kanala konuşacağı belli olmazken, şartları arasında röportajın kesintisiz yayınlanması bulunuyor. 
Kopenhag, Viyana Cihan