Bosna-Hersek Araştırma ve Güvenlik Ajansı (SIPA) ekipleri, ülkenin kuzeyinde yer alan ve ''Vahhabi'' olduğu ileri sürülen kişilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Brçko yakınlarındaki Gornja Maoça köyüne operasyon düzenledi. Evlerde arama yapan ekipler, ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliğine saldırıyı gerçekleştiren 23 yaşındaki Sancaklı Mevlid Yaşareviç'le bağlantıları olduğu gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı.

Soruşturmayı yürüten savcı Dubravko Çambara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gornja Maoça'da gözaltına alınan kişiler için hala tutuklanma kararı alınmadığını belirterek, bu kişilerin olayla ilgili sahip olduğu bilgilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada, Gornja Maoça'nın yanı sıra başkent Saraybosna'nın Vojniçko Polje, Grbavica ve Bistrik semtlerinde de bazı evlerde arama yapıldığı, olayla bağlantısı olduğu düşünülen 1 kişinin de Saraybosna'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, Sırbistan'ın Sancak bölgesinde dün düzenlenen operasyonlarda Yaşareviç'le bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 17 kişinin, ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Avukatı saldırganı hastanede ziyaret etti

ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliğine yönelik önceki gün düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren Mevlid Yaşareviç'i tedavi gördüğü Koşevo Hastanesi'nde ziyaret eden avukat Senad Dupovac, müvekkiliyle yaklaşık 20 dakika görüştü.

Dupovac, hastane çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaşareviç'in annesini, eşini, arkadaşlarını ve kendisi tarafından yaralanan polisin durumunu merak ettiğini söyledi.
Yaşareviç'in eşi ve yaralanan polisle ilgili sorular sorduğunu belirten Dupovac, ''Annesi ve arkadaşlarının bu olaylardan dolayı zorluk yaşayacağını iletti. Bence kendisi hala olanların farkında değil'' diye konuştu.

Saraybosna'nın Marin Dvor semtinde bulunan ABD'nin Büyükelçilik binasına, önceki gün akşam saatlerinde Mevlid Yaşareviç tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin, saldırganı bacaklarından vurarak etkisiz hale getirdiği olayda 1 polis de yaralanmıştı.

AA