Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Carsten S. hakkında dün tutuklama emri çıkartıldığı ve bu kişinin GSG-9 adlı özel tim tarafından Düsseldorf kentinde yakalandığı, şüphelinin evinin de polis tarafından arandığı belirtildi.

Açıklamada, Carsten S'nin 6 cinayete ve bir olayda da adam öldürmeye teşebbüse yardımcı olmakla suçlandığı ifade edildi.

PARA YARDIMINDA BULUNDU
Carsten S'nin 1999 ve 2000 yılında aşırı sağcı "Thüringer Heimatschutz" adlı bir örgüt içinde faaliyette bulunduğu, 2003 yılına kadar da aşırı sağcı çevrelerle bağlantıda olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu kişinin 4 Kasım'da intihar eden NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile gözaltında bulunan Beate Zschaepe'yi maddi olarak desteklemiş olduğu vurgulandı.  

KURYEYLE SİLAH GÖNDERDİ
Şüphelinin, gözaltında bulunan Ralf W. ile birlikte NSU'ya 2001 ya da 2002 yılında bir silah ve mühimmat temin etmiş olduğunun tahmin edildiği belirtilen açıklamada, Carsten S'nin, silahı Jena kentinde aldığı ve Ralf W'ye vermiş, Ralf W'nin de silahı Zwickau kentinde bulunan NSU üyelerine götürmek üzere bir kuryeyi görevlendirmiş olduğu ifade edildi.



ntvmsnbc ve Ajanslar