Yatırım gurusu olarak bilinen Buffett, Fortune dergisine 1966-2012 yılları arasında verdiği röportajların toplandığı Tap Dancing to Work: Warren Buffett on Practically Everything ( İşe Dans Ederek Gitmek: Warren Buffett’la Her Şeye Dair) adlı kitapta işini çok sevdiğini ve her gün dans ederek gittiğini anlattı.Buffet, "Yatırımcılağa olan yatkınlığımı farketmeseydim gazetecilik mesleğini yapmak isterdim" dedi. Buffett aynı zamanda kitapta gençlere de bunu nasıl başarabileceklerine yönelik tavsiyeler verdi.

İŞE DANS EDEREK GİDİYORUM

Buffett’ın uzun zamandır çevresinde olan yakın arkadaşı Carol Loomis tarafından kaleme alınan kitapta aynı zaman yatırımcının dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Berkshire Hathaway hissedarlarına her yıl yazdığı popüler mektuplar da derlendi. Loomis aynı zamanda Buffett’la gençlere tavsiyeler veren videolar da çekti.
Cnnmoney sitesinde yayımlanan videolardan birinde Buffett herkesin işini severek yapıp, her sabah koşarak ya da dans ederek gidebileceğini şu şekilde anlattı:

BUFFETT’DEN GENÇLERE TAVSİYELER

“Her şeyden önce tutkunuzu bulun. Ben bunu yedi ya da sekiz yaşımda bulduğum için çok şanslıyım. Eğer bunu erken yaşlardan keşfederseniz hayatta çok şanslı olursunuz. Bunu ilk işinizde bulacaksınız diye de bir garanti yok. Ama ben Omaha’da ziyaretime gelen öğrencilere hep, ‘İşten çıktığnızda kendinizi rahat hissedeceğiniz mesleklere, işlere yönelin o zaman mutlu olursunuz’ derim.”Buffett kendisinin yatırım tutkusunu erken yaşlardan hissetmeseydi, gazeteci olabileceğini de söylüyor.