ABD ’de geçen Haziran’da Clinton Hapishanesi’nden kaçan ilk mahkumlar olan David Sweat ve Richard Matt’in nasıl kaçtıklarına dair gizem çözüldü. Hapishane terzisi Joyce Mitchell, mahkumlara yardım ettiğini itiraf etti. 51 yaşındaki Mitchell, kaçışlarından sonra, iki mahkumun “arıza” diye adlandırdıkları eşini öldürmeyi planladıklarını, fakat hapishanenin güvenlik seviyesinin üst düzey olması nedeniyle kendisinin son anda vazgeçtiğini anlattı.

“Mahkumlara yardım ettim, çünkü bir fantaziye kapılmıştım. İkisinin bana verdiği histen, ilgilerinden ve farklı bir hayat düşüncesinden hoşlanmıştım” diyen Mitchell'ın mahkumlardan biriyle cinsel yakınlaşma yaşadığı, diğerine ise çıplak fotoğraflarını gönderdiği belirtildi. Mitchell yedi sene hapis cezasına çarptırılabilir.

UYUTMASI İÇİN HAP VERMİŞ

Terzi, mahkumlara boruları kesebilecekleri bıçak temin ettiğini belirtirken, Sweat ve Matt’e eşini uyutması için hap verdiğini söyledi. Mitchell, plana göre kaçışlarının gecesinde üçü beraber eşini öldüreceklerini ifade etti.

Kaçmalarına yardım etmekle beraber son anda paniklediğini ve eşini sevdiğini anlatan Mitchell, makhumlarla buluşmadığını söyledi.

Kaçışlarının üçüncü haftasında Matt Kanada sınırında polis tarafından vurularak öldürülmüş ve Sweat de iki gün sonra yakalanmıştı.